Se discută modificarea reglementărilor privind decontarea tratamentelor în străinătate

0

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit recent cu reprezentanții asociațiilor de pacienți cu transplant pulmonar. În timpul întâlnirii s-a discutat despre modalitățile de decontare a tratamentelor în străinătate, precum și despre asigurarea medicației post-transplant pentru pacienții care au suportat o intervenție într-o clinică din străinătate, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

“Este necesară modificarea Ordinului care reglementează modul de decontare a tratamentelor în străinătate. Ordinul 50  nu a mai fost modificat din anul 2004 și trebuie actualizat astfel încât să răspundă nevoilor de astăzi ale pacienților. Pacienții care au beneficiat de transplant pulmonar în străinătate trebuie să își poată continua tratamentele și monitorizarea în clinicile în care a fost realizat transplantul. Până la modificarea legislativă, pentru asigurarea tratamentului post-transplant,  CNAS care va deconta cheltuielile prin formularul S2/E112. Faptul că în ultima perioadă au fost efectuate mai multe prelevări de organe pentru transplant este un semn că se poate. E foarte important că România a început transplantul de plămân. Am discutat și cu cei de la Eurotransplant și putem relua negocierile pentru că avem pacienți mulți pe listele de așteptare”, a spus ministrul Sănătății în timpul discuțiilor.

Sorina Pintea a mai precizat că este necesară o reorganizare a Agenției Naționale de Transplant, în sensul transparentizării activității și  a procedurilor de transplant.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.