Ședințe gratuite de kinetoterapie pentru copiii din familii în dificultate

0

Aproximativ 25% dintre copiii care se nasc anual în România au nevoie de terapie motorie. Dacă beneficiază de terapie în primii ani de viață, copiii au șanse extrem de mari să se recupereze, însă, din păcate, veniturile scăzute ale multor familii îi condamnă la probleme motorii pe viață. În acest context, centrul de recuperare pediatrică Asociația Kinetobebe a lansat inițiativa „Bursele de terapie”, oferind gratuit ședințe de terapie copiilor aflați în dificultate care provin din familii cu venituri reduse.

„KinetoBebe activează de mai bine de 12 ani, perioadă în care ni s-au întipărit în minte foarte multe povești cu final fericit, copii cărora nu li se dădea nicio șansă să poată merge vreodată și care sunt astăzi adolescenți perfect sănătoși. Cu cât nou-născuții beneficiază mai rapid de terapia necesară, cu atât șansele lor de recuperare cresc. Din păcate, această realitate devine, uneori, extrem de rece și dură, mai ales pentru acei părinți care nu își permit costurile terapiei de lungă durată,” afirmă Ana Raluca Chisu, fondatorul Asociației KinetoBebe.

Obiectiv 2022: de trei ori mai multe ședințe gratuite

Anul trecut, din donații și resurse proprii, Asociația KinetoBebe a oferit 1.100 de ședințe gratuite de terapie. ”De la un an la altul reușim să creștem numărul ședințelor gratuite, semn că am strâns în jurul nostru o comunitate activă, care își dorește să ne susțină inițiativa. Pentru anul 2022 ne-am propus un obiectiv îndrăzneț și anume triplarea numărului de ședințe pe care să le oferim gratuit copiilor aflați în dificultate și care provin din familii cu o situație materială precară,” adaugă Raluca Chisu.

Pentru a reuși să crească numărul de ședințe gratuite de terapie, specialiștii Asociației KinetoBebe au lansat inițiativa „Fă o mișcare pentru copiii care nu se pot mișca singuri”, o campanie online de strângere de fonduri prin care își propun să atragă atenția asupra problemelor motrice ale celor mici, precum și asupra impactului pozitiv pe care terapia motorie îl poate avea în recuperarea acestora.

„În primii ani de viață, dacă primesc ajutorul necesar, copiii care prezintă întârzieri în achizițiile motorii au șanse mari de recuperare.  Este nedrept ca din cauza neajunsurilor financiare de moment ale unei familii, copilul să rămână condamnat pe viață cu aceste deficiențe motorii. Prin campania „Fă o mișcare pentru copiii care nu se pot mișca singuri” ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii să se recupereze, cu sprijinul celor care își permit să doneze oricât de puțin pentru a susține eforturile noastre,” a explicat Ana Raluca Chisu.

În România există aproximativ 70.000 de copii și adolescenți care au diferite grade de handicap.  Inițiativa Asociatiei Kinetobebe poate fi susținută accesând site-ul faomiscare.org.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.