Sibiu: Curs de chirurgie cardiovasculară minim invazivă cu participare internațională

0

MedLife, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, desfășoară în perioada 23 – 25 iulie la Sibiu cursul “Next cardio”, dedicat chirurgiei cardiovasculare minim invazive, având ca subiecte principale chirurgia aortică endovasculară și chirurgia valvulară endodscopică, potrivit unui comunicat de presă. La curs participă peste zece specialiști, printre care și medici din SUA și Austria, din instituții de prestigiu precum TriStar Cardiovascular Surgery (Nashville, SUA), Medical University of Innsbruck (Austria) și General Hospital of Vienna (Austria); printre participanți se numără și patru ingineri de la LSI Solutions (Rochester, SUA).

Cursul îmbină partea teoretică și cea practică; în fiecare zi cursanții participă la realizarea unor intervenții complexe și învață noi tehnici chirurgicale minim invazive aplicate în protezarea aortică, plastie de valvă mitrală minim invazivă, protezare endovasculară a unei disecții de aorta sau protezare mitrală. Potrivit echipei medicale Polisano – MedLife, pacienții care sunt supuși acestor intervenții au fost diagnosticați cu stenoza aortică, insuficiență mitrală, disectie aortică sau stenoza mitrală, exprimându-și acordul pentru a fi parte din acest proiect didactic.

“Toate interventiile enumerate mai sus se practică în mod clasic prin sternotomie mediană (secționarea sternului cu un fierastrău electric), o intervenție ce necesită apoi o perioadă lungă de recuperare de până la trei luni. Intervențiile minim invazive prezentate în cadrul cursului se realizează în mod curent în spitalul Polisano – MedLife Sibiu și au avantajul că sunt realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, printr-o incizie de câțiva centimetri, printre coaste, avatanjele pacienților fiind majore în termeni de recuperare și reluare a activității de zi cu zi”, a explicat conf. dr. Victor Costache, șef secție chirurgie cardiovasculară și toracică Polisano, coordonatorul workshopului. Intervențiile de acest tip, realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, sunt practicate doar în câteva centre de elită din lume, cum ar fi Mayo Clinic (SUA) și Cleveland Clinic (SUA). Centrul Polisano-Medlife aplică aceste tehnici în mod current.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.