Soluții digitale în sprijinul deciziilor clinice

0

Compania farmaceutică Roche a inițiat un parteneriat strategic pe termen lung cu GE Healthcare, companie specializată în imagistica medicală pentru dezvoltarea și comercializarea în comun de soluții digitale pentru sprijinirea deciziilor clinice. Inițial, parteneriatul se va concentra pe produse care accelerează și îmbunătățesc opţiunile de tratament individuale pentru pacienții cu boli oncologice și sub îngrijire intensivă, potrivit unui comunicat de presă.
Se intenționează dezvoltarea unei platforme digitale care va oferi soluții pentru fluxuri de lucru și aplicații digitale care vor putea sprijini deciziile clinice, cu ajutorul unor sisteme avansate de analiză de date. Aceasta va permite analiza şi integrarea facilă a datelor in-vivo și in-vitro, datelor pacienților, bunelor practici medicale, monitorizării în timp real a pacienţilor și a celor mai noi rezultate din cercetare. Medicii vor avea astfel un sprijin cuprinzător pentru a lua decizii cu privire la oferirea celor mai bune tratamente și ingrijiri de calitate pentru pacienți.
De exemplu, echipele de oncologi formate din mai mulți specialiști vor avea o serie de date cuprinzătoare la dispoziţie, pe care le pot revizui, compara şi pe baza cărora pot lua împreună decizia tratamentului pentru pacienţii care sufera de cancer, în fiecare etapă a bolii.
În ceea ce privește îngrijirea intensivă, datele care provin de la echipamentele de monitorizare ale spitalelor vor fi integrate cu markerii biologici şi genomul pacienţilor pentru a ajuta medicii să identifice sau chiar să prevină complicaţii severe.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.