Spitalele pot comanda imunoglobulină de la Unifarm

0

De la începutul anului și până în prezent au fost aduse în Romania un număr de 14 563 fiole de imunoglobulină, 7300 dintre acestea prin Mecanismul de Protecție Civilă declanșat de către Ministerul Sănătății la începutul lunii martie 2018, conform unei informări a Companiei Naționale “Unifarm” către Ministerul Sănătății.

“Avem în acest moment cinci tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienților noștri pentru toate tipurile de imunodeficiență – primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la Unifarm. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piața românească în urma măsurilor luate de  Guvernul României”, a explicat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ieri după – amiază, alte 2500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naționale Unifarm și urmează a fi distribuite către unitățile sanitare, în funcție de solicitările acestora. În luna mai vor fi aduse încă 12 000 doze de imunoglobulină, dintre care 9000 prin Mecanismul de Protecție Civilă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.