Spitalele românești, evaluate de specialiști în construcții

0

Unitățile medicale cu paturi vor fi evaluate din punctul de vedere al riscului seismic, eficienței energetice și riscului de incendiu, ca urmare a unui parteneriat între Ministerul Sănătății (MS) și Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), potrivit unui comunicat de presă al MS.

„În peste 400 de unități sanitare se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății”, a explicat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Chestionarul va fi completat de către voluntarii care vor răspunde apelului realizat de Universitatea Tehnică de Construcții București, în parteneriat cu unități similare din țară.

În urma acestui demers, MS va identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi, situație absolut necesară pentru prioritizarea investiţiilor pe viitor.

Din rapoartele anterioare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cele aproape 1.400 de clădiri în care funcționează unitățile sanitare cu paturi, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parțial, 302 funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 720 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

Alături de UTCB se vor afla ingineri constructori de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Inspectoratul de Stat în Construcții și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri. Totodată, voluntarii ingineri cu formare în domeniul ingineriei civile se pot alătura demersului completând chestionarul de pe site-ul UTCB: https://utcb.ro/parteneriat-utcb-ministerul-sanatatii/.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.