Spitalele se pot acredita pentru includerea în Programul de tratament al bolilor neurologice

0

Orice spital se poate acredita pentru a fi  inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice, prin modificarea Normelor tehnice de aprobare  a programelor naționale curative, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA). Spitalele se pot înscrie în vederea acreditării completând documentele publicate în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1225 (Monitorul Oficial/ 24 decembrie 2020).

Astfel, pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog din județul de reședință fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometri într-un centru universitar acreditat, subliniază APAA.

Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă, atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice, cât și a acreditării cât mai multor centre de neurologie în toată țara, se datorează colaborării dintre Societatea Româna de Neorulogie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate, se menționează în comunicatul APAA.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.