Spitalul Regional de Urgență Cluj, o investiție de 540 de milioane de euro

0

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, câștigătorul licitației fiind o asociere româno-italiană de companii, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății (MS). Consorțiul are obligația să finalizeze Proiectul tehnic de execuție în 12 luni.

Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro, iar valoarea totală a investiției în construirea spitalului este de 540 de milioane de euro. Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).  Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate, se menționează în comunicatul de presă al MS.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.