Stop Cancer. Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru combaterea cancerului

0

Cel de-al doilea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru combaterea cancerului ”Stop cancer” s-a desfășurat în perioada 13-15 aprilie la București, Hotel Crowne Plaza, sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”și a “Asociației Române de Chirurgie”.

La această ediție au participat specialiști oncologi chirurgi, radioterapeuți, oncologi medicali, patologi români și cercetători în domeniul științelor fundamentale, atât din țară cât și din Statele Unite ale Americii, Europa și China. Evenimentul și-a propus să faciliteze dialogul între specialiștii oncologi din România și diaspora, pe de altă parte să creeze o platformă de oncologie translațională pentru schimbul de informații și idei între cercetătorii din diferite domenii ale științelor fundamentale și clinicienii oncologi în scopul dezvoltării de proiecte comune. Scopul este de a îmbunătăți modalitățile de diagnostic al cancerului, precum și prognosticul și calitatea vieții pentru pacienții diagnosticați cu cancer în România.

În cele trei zile de desfășurare, ediția din acest an a abordat subiecte precum imunoterapia, cancerele digestive, melanomul malign și sarcoame, cancerele mamare și ginecologice, cancere hematologice, aspecte psihiatrice în oncologie, cercetare fundamentală și noi direcții de tratament, diagnostic molecular/bioinformatică, cancere ORL, cancere pulmonare, cancere urologice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.