Studenții cu burse sociale la UMF „Iuliu Hațieganu” primesc zilnic o masă gratuită

0

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a inaugurat o cantină modernă în cadrul căreia studenții care beneficiază de burse sociale primesc zilnic un meniu gratuit.

„Este un spațiu generos, amenajat și echipat conform celor mai înalte standarde. Meniurile sunt concepute de un specialist în nutriție și dietetică cu experiență, absolvent al universității noastre, iar prețurile încep de la 4 lei pentru o supă și 10 lei pentru un fel principal. De exemplu, în acest moment, un meniu cu două feluri costă între 10 și 20 lei, dar studenții care beneficiază de bursă socială îl primesc gratuit. În medie, asigurăm hrana pentru aproximativ 1.200 de persoane pe zi“, a precizat dr. ec. Valentin Mudura, directorul general administrativ al universității.

Începând cu luna februarie, 350 de studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care beneficiază de burse sociale, primesc zilnic o masă gratuită. Această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu al universității, care vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, încurajarea și pregătirea tinerilor cu potențial, care provin din medii defavorizate, în special cei din mediul rural, să urmeze o universitate de medicină și farmacie.

„Este o cantină modernă, care va spori capacitatea de servire a mesei și care va veni în sprijinul studenților și colegilor noștri. În cadrul strategiei noastre pentru creșterea calității activității universitare, pe primul loc se află comunitatea academică, studenții și cadrele didactice. Pe lângă activitățile de educație și cercetare pe care le întreprindem în cadrul universității, trebuie să avem grijă și de starea de bine a studenților și a colegilor noștri, iar masa reprezintă un aspect foarte important”, a afirmat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Noua cantină are o capacitate de 60 de locuri și ocupă o suprafață de 350 mp. Investiția a fost în valoare de 430 000 lei (86 000 euro), din fonduri proprii ale universității clujene.

Chef Adrian Hădean, cunoscut pentru proiecte și acțiuni caritabile cu impact major în comunitate, se va implica, prin intermediul asociației sale Black Sea FooDignity, pentru a susține universitatea clujeană în inițiativa acesteia de a facilita accesul tuturor studenților la o masă caldă zilnică.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.