Studiu: Aproape toți adolescenții internați la ATI erau nevaccinați

0

Aproape toți adolescenții internați la ATI din cauza Covid-19 sunt nevaccinați, potrivit unui studiu american publicat în The New England Journal of Medicine, potrivit medsacape.com.

Cele două doze de vaccin au fost foarte eficiente împotriva spitalizării cauzate de Covid-19 și internării al ATI, au concluzionat autorii studiului. Vaccinul Pfizer a prevenit 94% dintre spitalizări și a fost eficient în proproție de 98% în a evita internarea adolescenților la terapie intensivă, a menționat studiul.

La cercetare au participat CDC (Center for Disease Control and Prevention), 31 de spitale de pediatrie din 23 de state și peste 1.200 de pacienți cu vârste între 12 și 18 ani, spitalizați în intervalul 1 iunie-25 octombrie 2021.

Astfel, 40% dintre pacienții pozitvi au fost internați la ATI și toți, cu două excepții, erau nevaccinați. Toți cei care au avut nevoie de intervenții de menținere a funcțiilor vitale, cu o singură excepție, erau nevaccinați. Toate cele șapte decese au survenit la pacienți nevaccinați.

”Rezultatele paar să confirme eficiența vaccinurilor anti-Covid, a afirmat dr. Kathryn M. Edwards, director științific la Vanderbilt Vaccine Research Program, într-un editorial care însoțea rezultatele studiului. ”Aproape toate spitalizările și decesele la această categorie de populație puteau fi prevenite prin vaccinare”, a spus dr. Edwards, adăugând că este tulburător faptul că doar 299 dintre participanții la studiu erau complet vaccinați în condițiile în care vaccinurile au fost autorizate la copiii peste 12 ani din mai anul trecut.

Datele CDC arată că 36% dintre copiii din Statele Unite cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu au primit nici măcar o doză de vaccin, comparativ cu 25% – nevaccinați complet în populația generală.

Studiul a menționat că aproximativ trei sferturi dintre adolescenții incluși în studiu aveau și alte probleme medicale, cum ar fi obezitatea, iar 70% erau școlarizați la domiciliu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.