SUA: Creștere a infecțiilor cu SARS-CoV-2 la copii

0

Numărul bebelușilor, copiilor și adolescenților care s-au infectat cu SARS-CoV-2 a depășit un milion, potrivit datelor Academiei Americane de Pediatrie și Asociației Spitalelor de Pediatrie, citate de medscape.com.

Aproape 112 000 de noi astfel de cazuri au fost anunțate în ultima săptămână, cea mai mare creștere săptămânală de la începutul pandemiei.

”Nu am văzut un virus care să se propage astfel în comunități de pe vremea când încă nu aveam vaccinuri împotriva poliomelitei și rujeolei”, a spus dr. Sally Goza, președintele Academiei Americane de Pediatrie.

Copiii reprezintă 11.5% din toate cazurile, cu o rată de 1.381 de cazuri la 100.000 de copii la nivelul populației generale a Statelor Unite. La nivelul celor zece state care raportează testări în funcție de vârstă, copiii reprezintă 5% – 17,4% din totalul celor testați, iar între 3.9% și 18.8% dintre aceștia au avut rezultate pozitive.

Cazurile grave de COVID-19 par să fie încă rare la nivelul copiilor, dar unii sunt spitalizați și unii decedează, a afirmat Academia Americană de Pediatrie. În cele 23 de state care raportează date privind spitalizarea, copiii reprezintă 1.2% – 3.3% din totalul spitalizărilor. Aproximativ 5-6% din toate cazurile pedatrice COVID-19 au drept rezultat spitalizarea.

Academia Americană de Pediatrie a lansat un semnal de alarmă la adresa autorităților pentru a crea o nouă strategie națională cu scopul de a reduce răspândirea virusului și de a gestiona problemele sociale și de sănătate mintală cauzate de pandemie. Aproape o treime dintre părinți au remarcat apariția unor probleme de sănătate mintală și problem de comportament la copii, potrivit unui studiu național publicat în revista Pediatrics.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.