Synevo: 95 de lei pentru testul SARS-CoV-2-anticorpi IgG

0

Începând de astăzi, furnizorul de servicii de diagnostic de laborator Synevo introduce în ofertă un nou test pentru depistarea anticorpilor IgG, test de sânge care poate identifica infecția cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă. Anticorpii detectați prin testele din probe de sânge arată dacă o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă a prezentat simptome specifice sau a fost asimptomatică. Rezultatele sunt importante în detectarea contaminării la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici. Testele pot detecta în sânge prezența anticorpilor de tip Imunoglobulină G (IgG), produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” se adresează celor care doresc să afle dacă au contactat virusul, fiind  asimptomatici sau care au dezvoltat o formă usoară ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, precum și contacților pacienților Covid-19, care au prezentat puține simptome în primele 14 zile de la ultima expunere.

Testul este disponibil în toate centrele de recoltare Synevo din România. Costul unui test este de 95 de lei, iar rezultatele sunt eliberate în maxim 48 de ore. Pentru o acuratețe optimă este recomandată repetarea testului în interval de cel mult o lună, rezultatele putând fi analizate astfel în dinamică. În paralel, Synevo continuă testarea Real Time PCR pentru diagnosticul COVID-19, în parteneriat cu autoritățile.

„Testele serologice sunt esențiale în înțelegerea epidemiologiei virale și identificarea retrospectivă a cazurilor asimptomatice, putând contribui la conturarea unui tablou corect al epidemiologiei infecției cu noul coronavirus. Ele ajută profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele expuse la virusul SARS-CoV-2 care au dezvoltat un răspuns imun. Pe baza acestor teste se poate stabili și cine poate dona plasmă convalescentă, un posibil tratament pentru cei cu forme severe de COVID-19”, a explicat Dr. Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Testul oferit de Synevo are o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%, fiind aprobat la sfârșitul lunii aprilie pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA. Testele de detecție a anticorpilor nu pot înlocui rolul testelor de diagnostic molecular Real Time PCR, deoarece un test de anticorpi negativ poate induce o falsă senzație de siguranță pacienților infectați. Anticorpii IgG apar în organism la 14 – 20 de zile de la infectare. Un rezultat negativ nu exclude prezența virusului – pacienții suspecți de COVID-19 trebuie testați ulterior prin metoda PCR.

La finalul anului 2019, Synevo opera în România o rețea de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare probe, având o acoperire în 39 de județe și 54 de orașe diferite.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.