Teleimagistică la Rețeaua de sănătate Regina Maria

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria a implementat, începând din acest an, un software de accesare a datelor imagistice care a permis și dezvoltarea primei rețele de teleimagistică din sistemul medical din România, se arată într-un comunicat de presă.

Teleimagistica permite interpretarea investigațiilor de la distanță și oferă, atât pacientului, cât și medicului, acces la opinia experților și la echipamente de ultimă generație. Cel mai nou sistem de teleimagistică – PACS (Picture Archiving and Communication System) – permite accesarea datelor medicale ale pacienților într-un mod facil și sigur, rezultând astfel un timp mai scurt de eliberare a rezultatului cu 30%, dar și o comunicare eficientizată între experți.

”Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este singurul furnizor de servicii medicale din România care deține, în acest moment, ultima variantă a sistemului de teleimagistică dezvoltat de bine-cunoscuta companie AGFA. Pe lângă flexibilitatea oferită medicilor, fie ei clinicieni sau imagiști, sistemul îmbunătățește vizibil calitatea serviciilor oferite pacienților. Noutatea vine din faptul că datele din toate locațiile de imagistică sunt reunite într-o singură rețea. Fiecare dintre aceste centre funcționează autonom, spre deosebire de alte sisteme de acest tip, fapt ce conferă o siguranță crescută a arhivării datelor medicale”, susține Olimpia Enache, Chief Operating Officer în cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Pacienții consultați în orice clinică de imagistică din rețea pot solicita interpretarea unei investigații RMN/CT sau pot cere o a doua opinie asupra unui diagnostic de la distanță (atât din țară, cât și din străinătate), astfel că timpul de obținere a rezultatelor este semnificativ diminuat. În cazul afecțiunilor grave, medicii clinicieni și imagiști pot urmări constant și comparativ evoluția bolii. Pacienții care primesc consultații în afara țării au posibilitatea de a primi imaginile prin intermediul unui link securizat, fără a mai fi nevoie de stocarea informațiilor pe un suport fizic (CD/DVD).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.