O nouă soluţie de testare, dedicată imunologiei de volum mare, este acum disponibilă în țările comunității europene; soluția este modulul cobas e 801, aparținând companiei Roche, se arată într-un comunicat de presă. Acesta este recomandat laboratoarelor de diagnostic care se confruntă cu volume de lucru în creştere pentru că permite utilizarea mai eficientă a resurselor existente, cum ar fi spațiul, infrastructura și personalul și generază o cantitate mai mică de deșeuri. Modulul dublează capacitatea de testare imunologică disponibilă în prezent pe aceeași amprentă. Sistemul necesită un volum de probă mai redus, oferă un meniu extins de testare și rezultate rapide, fiabile și corelate cu celelalte platforme Roche.
“Astăzi, mai mult ca oricând, laboratoarele trebuie sa livreze mai multe teste de diagnostic, în timp ce, în multe cazuri, resursele lor sunt limitate. Modulul cobas e 801 este o componentă importantă a soluțiilor de laborator conectate Roche, care permite laboratoarelor testarea eficientă și dezvoltarea durabilă a capacităţii lor de testare.”, a spus Roland Diggelmann, CEO Roche Diagnostics.
Modulul cobas e 801 este cel mai nou membru al seriei de analizoare modulare cobas 8000. Acesta oferă mai mult de 100 de parametri de imunologie, pentru o gama larga de afecţiuni. Până la patru module cobas e 801 pot fi configurate în serie, oferind până la 1200 de teste pe oră şi până la 192 de locaţii pentru reactivi. Cobas e 801 permite încărcarea continuă a reactivilor și a consumabilelor și necesită mai puține operaţiuni de întreţinere şi intervenţii manuale, pentru o disponibilitate operativă mai indelungată. Timpii de procesare (TAT) sunt cei mai reduşi pe piaţa laboratoarelor clinice atât pentru rutină cât şi pentru urgenţe, cu 18 minute pentru rutină, respectiv 9 minute pentru testele de urgență, ca de exemplu, in cazul markerilor cardiaci. Volumele mici de probă necesare pentru testare sunt deosebit de benefice pentru pacienții critici, cum ar fi nou-născuţii şi pacienţii oncologici. Modulul cobas e 801 utilizează tehnologia consacrată de sistemele Elecsys – Electrochemiluminiscenţa.