Testarea multiplă a pacienților cu COVID-19 nu mai este necesară dacă au devenit asimptomatici

0

Dacă trec zece zile de la instalarea simptomelor și cel puțin trei zile fără simptome, pacienții diagnosticați cu COVID-19 nu mai sunt contagioși, a precizat dr. Admiral Brett P. Giroir, secretar asistent pentru sănătate la Departamentul American pentru Sănătate și Resurse Umane. Așadar, nu mai este necesară testarea din nou a pacienților pentru a dovedi că nu mai sunt pozitivi pentru SARS-CoV-2, potrivit medscape.com.

Dr. Giroir a menționat că unii pacienți sunt testați de trei sau chiar șase ori ceea ce nu este necesar, cel puțin nu pentru majoritatea persoanelor izolate la domiciliu. Testele repetate vor fi în continuare recomandate pentru pacienții critic bolnavi, cei cu imunosupresie sau probleme de imunitate, iar pentru cei a căror situație este incertă ar trebui să decidă medicul curant. Testele repetate aglomerează sistemul, a explicat dr. Giroir și pot reprezenta un deserviciu pentru anumite persoane, având în vedere că ar putea fi împiedicați să meargă la serviciu de faptul că testele sunt în continuare pozitive deși ei nu mai sunt contagioși. De asemenea, dr. Giroir a precizat că recomandările care vor fi formulate privind testările repetate se bazează pe concluzii științifice, nu pe intenția de a face economii în sistem. Testarea repetată nu este necesară din punct de vedere medical, a concluzionat acesta.

Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pregătește recomandări împotriva testărilor de diagnosticare a infecției cu SARS-CoV-2 la pacienții infectați care au devenit asimptomatici.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.