Testări de glicemie și donații de glucometre pentru zece școli din Teleorman

0

Aflată la a doua ediție, Caravana educațională „Acces la sănătate, acces la viață” va ajunge în acest an în zece școli gimnaziale din județul Teleorman. Elevii și profesorii, alături de părinți, vor beneficia de un program educațional implementat de Asociația „Da, și eu pot să lupt cu diabetul!” cu susținerea OMV Petrom, care va consta în expuneri teoretice și proiecții de filme educative pe tema diabetului zaharat, susținute de medicii clinicii Smart Nutrition și un dialog interactiv cu participanții pe tema unui stil de viață sănătos în care sportul și mișcarea în aer liber au un rol determinant.

Participanții  vor primi  informații utile despre simptomele, cauzele și remediile diabetului tip 1 și 2. Totodată, cei care suferă deja de diabet tip 1 și diabet de tip 2 vor primi din partea medicilor implicați în Caravana educațională informații despre tehnologiile medicale nou-apărute în monitorizarea glicemiei și mai ales despre stilul de viață sănătos pe care ar trebui sa-l aibă, pentru a-și ține afecțiunea sub control. Participanții vor beneficia, de asemenea, de sfaturile unei persoane cu diabet, Gabriela Airinei care în 2017 a făcut „Turul României pe bicicletă – Da, si eu pot”, fiind prima persoana cu diabet tip 1 care a realizat aceasta performanță.

Campania își dorește de asemenea să aducă în atenția părinților și a factorilor de decizie locali problematica afecțiunilor din sfera diabetului, să ofere informații despre cum se pot recunoaște semnele diabetului la copii, ce măsuri de prevenție se pot lua în cazul unui eventual diagnostic de tip 2 si mai ales cum putem avea un stil de viață sănătos la școală dar și acasă.

Cu ajutorul medicilor și asistenților clinicii Smart Nutrition, prezenți în caravana „Acces la sănătate, acces la viață”, se vor putea efectua pe bază de acord scris testări de glicemie. Participanții vor primi pliante de informare, cei mai activi dintre elevi vor fi premiați cu mici premii surpriză, iar comunitățile incluse în caravană vor primi glucometere care vor intra în dotarea Dispensarelor școlare sau Dispensarelor de comună / Medici familie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.