Teste rapide SARS-CoV-2 pentru pacienții MedLife

0

Furnizorul privat de servicii medicale, MedLife, oferă gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea Sars-CoV-2 tuturor pacienților care vin la MedLife pentru control, consultație sau o investigație medicală, în perioada 7 februarie- 7 martie 2021.

Conform statisticilor oferite de Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică și Centrul Național de Statistică și Informatică, în perioada ianuarie – septembrie 2020 s-au înregistrat scăderi ale numărul de diagnosticări sau monitorizări ale bolilor cronice în rândul pacienților români. În perioada analizată au fost înregistrate cu aproximativ 13% mai puține cazuri de cancer decât în aceeași perioadă în 2019, cu aproximativ 20% mai puține cazuri de diabet zaharat și cu 32% mai puține cazuri de tuberculoză. De asemenea, și la nivel internațional, diagnosticarea și tratarea bolilor cardio-vasculare au scăzut cu aproape două treimi în primele luni ale pandemiei. Acest trend descendent a fost confirmat și prin prisma datelor interne MedLife.

„După aproape un an, analizând trendul, am observat că deși sănătatea a devenit mai importantă ca oricând în această perioadă, prevenția și monitorizarea bolilor cronice au fost lăsate pe un loc secund în prioritățile românilor, ceea ce ne-a îngrijorat știind efectele negative a diagnosticării tardive sau a monitorizărilor precare. De aceea, pentru a oferi un plus de încredere în ceea ce privește vizita la medic, oferim gratuit, la cerere, teste antigen pentru toate serviciile accesate în clinicile și spitalele noastre”, a explicat Mihai Marcu, CEO MedLife România.

Rezultatul testului antigen: în 15 minute, în ziua programării

Testele rapide gratuite pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV2 se vor efectua în ziua programării, cu 15 minute înainte. Acestea sunt bazate pe detecția de antigeni, care pun în evidență prezența unor proteine din componența virusului SARS-CoV2 (antigene virale) și sunt acceptate în transmiterea datelor către DSP. Testele pot avea avantajul de a fi rapide și indică faza acută a bolii (chiar și în cazul pacienților asimptomatici), dar pot prezenta atât rezultate fals pozitive, cât și fals negative.

Pentru certificare, testele pozitive trebuie urmate de un test RT- PCR. În mod particular, aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesioniști, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.