Testul de depistare rapiă a celei mai răspândite boli cu transmitere sexuală – Chlamydia – lansat pe piaţa din România

0

Testul de depistare rapidă a Chlamydia şi monitoarele de fertilitate Cyclotest, produse de Uebe, Germania, au fost lansate pe piaţa din România marţi, 23 octombrie, într-o conferinţă de presă cu două invitate speciale, Anca Ţurcasiu şi Giulia Anghelescu Huidu.

Testul cyclotest® de depistare rapidă a Chlamydia serveşte la evidenţierea infectării cu Chlamydia trachomatis. Testul este de o importanţă decisivă mai ales anterior unei sarcini planificate. Aproximativ 50% din mamele infectate transmit infecţia mai departe către nou-născut. Chiar şi în cazul incapacităţii de a rămâne însărcinată se impune efectuarea unui test, deoarece speciile de bacterii Chlamydia ar putea fi tocmai cauza.

Produse în Germania de cei care au inventat termometrul, monitoarele de fertilitate Cylotest se adresează femeilor care doresc contracepţie pe cale naturală şi femeilor care doresc să îşi planifice sarcina cu rezultate foarte rapide. Produsele se vând în Germania şi în alte ţări ale UE precum Marea Britanie de peste 30 de ani, fiind lider pe piaţa în vânzări.

La eveniment au vorbit Thomas Neubeck, General Manager Uebe Medical, Isabel Stein, expert produse Cyclotest, Uebe Germania, Dr. Traian Maier, Maternitatea Giuleşti, Dr. Radu Mihalca, Spital Universitar de Urgenţă Elias, actriţa Anca Ţurcaşiu şi cântăreaţa Giulia Angelescu Huidu.

Thomas Neubeck, General Manager, Uebe Germania: “În ce priveşte vânzările, pot spune că vorbim de un număr cu 6 cifre. Cyclotest este lider de piaţă în Europa pe sectorul tehnologiilor simpto-termale”.

Eveniment organizat de Tarus Media Health Events.

Ce este Chlamydia?

Chlamydia trachomatis este boală cu transmitere sexuală cea mai răspandită la nivel mondial. Circa 2,5-10% din femeile cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani sunt deja infectate. Numărul de noi infectări este estimat la circa 1.000.000 anual doar pentru Germania. Deşi boala poate avea efecte devastatoare, ea este totuşi foarte puţin cunoscută. Datorită unei depistări a infecţiei în faza incipientă, boala poate fi complet vindecată.

About Author

Johana Grigore

Comments are closed.