Tipul tău de diabet – o campanie pentru individualizarea tratamentului persoanelor cu diabet

0

Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului (15 noiembrie), compania farmaceutică Sanofi lansează campania “Diabetes. Your type” (Tipul Tău de Diabet) ce promovează abordarea individualizată a tratamentului persoanelor cu diabet. Campania își propune îmbunătățirea calității vieții și a rezultatelor terapeutice ale persoanelor cu diabet.

„Diabetul este o problemă de sănătate publică din ce în ce mai mare, însă fiecare persoană care trăiește cu diabet este unică”, a spus dr. Iulia Ionescu, Primary Care General Manager Romania & Moldova și Sanofi Primary Care South Cluster Execution Excellence. „Ne propunem să-i aducem împreună pe toți posibilii parteneri pentru a facilita un tratament personalizat pentru fiecare pacient. „Diabetes. Your type” dă glas poveștilor individuale, pentru a transmite mesajul că suntem cu toții parte din această schimbare”, a explicat aceasta.

În România, aproximativ 250.000 de pacienți folosesc insulina ca parte esențială a tratamentului pentru diabet, iar aproximativ jumătate folosesc o insulină Sanofi. Anul acesta, Sanofi România a investit peste jumătate de milion de euro pentru sprijinirea programelor de informare şi educare, de diagnosticare și conștientizare dezvoltate cu medicii sau Asociațiile de pacienți, iar în 2018 aproximativ 370.000 euro  au fost alocați proiectelor de educaţie medicală pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii.

Diabetul este o pandemie ce afectează, în prezent, peste 425 de milioane de persoane la nivel mondial, iar această cifră crește de la an la an. În România, se estimează că peste 1,5 milioane de persoane suferă de diabet. Pentru persoanele care trăiesc zi de zi cu această afecțiune, gestionarea fiecărei creșteri sau scăderi a glicemiei în afara limitelor normale necesită o implicare activă și o conștientizare permanentă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.