Titlul de medic specialist ATI, acordat de urgență pentru 113 medici

0

Ministrul Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a acordat titlul de medic specialist ATI pentru un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 și au finalizat stagiile de rezidentiat. Ceilalti 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate, vor primi, de asemenea, în regim de urgență, titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Astfel, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical. Resursa umană este componenta principală pentru asigurarea capacității de răspuns a secțiilor ATI în situații de criză sanitară, fără de care nu se poate realiza creșterea în continuare a numărului de paturi operative, se menționează în comunicatul de presă.

În urma consultării cu Președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.