Trei mari companii farma se asociază cu universitățile pentru dezvoltarea de tratamente

0

microscope-275984_1920Companiile farmaceutice GlaxoSmithKline, AstraZeneca și Johnson & Johnson s-au asociat cu trei universități de top din Marea Britanie pentru a crea un fond care își propune susținerea cercetării pentru dezvoltarea medicamentelor; fondul respectiv are valoarea de 40 de milioane de lire sterline (57 milioane de dolari), potrivit Reuters.

Apollo Therapeutics Fund își propune să crească șansele cercetărilor dezvoltate în universități de a fi transpuse în noi medicamente – o tendință a marilor companii farmaceutice de a sonda zona academică în căutare de tratamente pe care le-ar putea dezvolta.

Fiecare dintre companii va contribui cu 10 milioane de lire sterline pe parcursul a șase ani, în timp ce universitățile vor contribui fiecare cu 3,3 milioane. Apollo are drept scop dezvoltarea cercetării preclinice academice până la nivelul la care rezultatul fie poate fi adăugat la portofoliul uneia dintre companiile partenere, ca urmare a unui proces intern de licitație, fie licența poate fi acordată unei părți externe.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.