UE: 40 de milioane de doze suplimentare Johnson&Johnson

0

Țările europene au comandat aproape 40 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid-19 produs de compania Johnson&Johnson, în ciuda problemelor cu livrarea din prima parte a anului, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Reuters.

Această comandă este un semn de încredere în vaccin, dar arată și o abordare precaută, având în vedere că este sub volumul posibil prin contract. UE a comandat inițial 200 de milioane de doze din acest vaccin, iar potrivit contractului, putea să mai achiziționeze încă 200 de milioane de doze opțional.

Jonhson & Johnson a confirmat comanda de aproape 40 de milioane de doze și a spus că se discută despre o posibilă aprovizionare cu vaccinuri în plus, refuzând să comenteze asupra subiectului întârzierilor de livrare.

Purtătorul de cuvânt UE a refuzat să spună dacă aceste doze suplimentare vor fi utilizate în țările care le-au achiziționat sau dacă vor fi donate către națiuni mai sărace din afara UE. Oficiali UE au transmis Reuters că cel mai probabil aceste doze vor fi redirecționate către alte țări.

UE se bazează în mare parte pe vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech pentru a-și vaccina populația și intenționează să doneze cel puțin 100 de milioane de doze națiunilor defavorizate până la finalul anului.

Johnson & Johnson trebuia să livreze 55 de milioane de doze către UE în cel de-al doilea trimestru al acestui an, dar nu și-a îndeplinit ținta. Datele UE arată că până la finalul lui iunie aproximativ 15 milioane de vaccinuri au fost trimise către UE, în condițiile în care compania a avut probleme legate de producție.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.