UMF “Iuliu Hațieganu”, singura universitate de medicină din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021

0

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 351-400 în clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2021, la categoria Medicină, fiind și în acest an singura instituție academică din domeniul medical din România inclusă în acest ranking, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În Clasamentul QS 2021, ce acoperă un total de 51 de discipline, grupate pe cinci domenii generale, Cluj-Napoca este centrul universitar cu cele mai multe instituții de învățământ superior listate printre cele mai bune din lume: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

“Deși suntem o universitate mică, comparativ cu alte instituții de profil incluse în acest clasament, avem o valoare incontestabilă, recunoscută pe plan internațional și ocupăm un loc onorabil în rândul elitelor. Vom continua să  creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea școlii medicale clujene, într-un context în care acest aspect are o importanţă globală din ce în ce mai însemnată, atât pe plan științific, cât și educațional”, a menționat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

QS World University Rankings by Subject 2021 este un prestigios clasament internațional al instituțiilor academice, ce acoperă cinci domenii, fiecare cu mai multe specializări: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management. Evaluarea universităților se bazează pe criterii precum reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, proporția studenților internaționali. Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaționale dedicate instituțiilor de învățământ superior, alături de cele mai prestigioase universități din lume. În clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), UMF “Iuliu Hațieganu” se află pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, din toate domeniile.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.