Unitate mobilă pentru Centrul de Transfuzie Sanguină București

0

Centrul de Transfuzie Sanguină București va primi din partea OMV Petrom o unitate mobilă de transport care va fi utilizată pentru transportarea sângelui donat către unitățile medicale din București și împrejurimi. Acțiunea a fost facilitată de Smart Society, în cadrul proiectului Donorium.

„Unitatea Mobilă de Transport Sânge (UMTS) este o premieră pentru România. Mașina ne va oferi posibilitatea să fim mult mai mobili, să transportăm sânge acolo unde este nevoie, în condiții de siguranță. Toate acestea vor contribui la creșterea numărului de donatori de sânge din România, dar și la scăderea timpilor de transport către spitale, pentru situații de urgență. Sperăm ca într-un an de zile să creștem cu aproximativ 10% numărul de donatori de sânge față de câți sunt acum”, a explicat Dr. Doina Goșa, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Unitatea mobilă destinată Centrului de Transfuzie Sanguină București vine cu dotări de ultimă generație pentru transportul în condiții optime a sângelui și a componentelor sanguine pentru transfuzie. Astfel, în cazul crizelor de sânge pentru spitalele din București, sângele colectat de alte centre de transfuzie din țară poate fi transferat în condiții de siguranță.

„Colaborăm cu Centrul de Transfuzii București de peste zece ani. În cadrul companiei, organizăm regulat campanii de donare de sânge, în ultimii 3 ani am avut aproape 500 de colegi voluntari. Chiar astăzi, circa 100 de colegi donează sânge în cadrul colectei mobile organizate la Petrom City. Le mulțumim partenerilor de la Centrul de Transfuzie București și de la Smart Society pentru dedicare și sperăm ca această unitate mobilă să ajute la salvarea a cât mai multor vieți”, a afirmat Alina Petrescu, Director Comunicare și Sustenabilitate OMV Petrom.

Acțiunea face parte din proiectul Donorium, al asociației Smart Society. Donorium, este unul dintre cele mai importante proiecte pentru promovarea donării de sânge în România, cu peste 100.000 de donări intermediate.

Pe baza donațiilor, Centrul de Transfuzie București furnizează sânge către 60 de spitale publice și private din București.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.