Pfizer și Moderna solicită autorizarea celei de-a doua doze booster la vaccinul anti-Covid

0

Companiile Moderna și Pfizer au solicitat FDA (Food and Drug Administration) autorizarea unei a doua doze booster pentru vaccinurile anti-Covid pe care le produc.

Diferența între cele două solicitări este că Pfizer a cerut autorizarea celui de-al doilea booster pentru persoanele de peste 65 de ani, în timp ce Moderna dorește autorizarea vaccinării cu al doilea booster pentru persoane de peste 18 ani, potrivit Fierce Pharma.

”Solicitarea de a include adulții de peste 18 ani a fost realizată pentru a permite CDC (Center for Disease Control and Prevention) să stabiliească modul potrivit de utilizare a boosterului suplimentar, inclusiv la cei cu risc ridicat de sănătate în ceea ce privește infectarea cu SARS-CoV-2, de exemplu cei în vârstă sau având comorbidități”, a afirmat Moderna.

Compania a adăugat că și-a bazat solicitarea pe date recente din SUA și Israel asupra Omicron. În studiul israelian, în timp ce o a patra doză booster a oferit niveluri mai ridicate de protecție, acestea nu au fost suficiente pentru a proteja împotriva infectării cu Omicron.

După seria inițială de două doze, la distanță de patru săptămâni, fie de Moderna, fie de Pfizer, americanii ar trebui să facă o doză booster cel puțin la fiecare cinci luni, potrivit datelor. Informații de la ambele companii arată că protecția oferită de booster dispare după 3-4 luni. Datele CDC arată că evitarea spitalizării ca urmare a vaccinului începe să scadă la patru luni după ultimul booster.

Unii americani care au primit boostere imediat după ce au fost aprobate în lunile septembrie (Pfizer) și octombrie (Moderna) 2021 se apropie de șase luni de la ultima injecție. ”Știm că durata de protecție nu e foarte mare. Este nevoie de un al patrulea booster cât mai curând”, a spus Albert Bourla, CEO, Pfizer.

Alții afirmă că un vaccin Pfizer mai puternic ar putea fi soluția; în plus, chiar Bourla a afirmat că Pfizer lucrează la un astfel de produs.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.