Vaccinul antigripal și testele pentru glicemie, administrate în farmacii, contra cost

0

Vaccinul antigripal și testele pentru glicemie vor putea fi făcute în farmacii, contra-cost, potrivit unui ordin de ministru.

Pentru fiecare dintre serviciile medicale acordate în farmacii urmează să se stabilească ghiduri de practică farmaceutică, astfel încât aceste activități să se realizeze într-un cadru legal, standardizat, armonizat, a afirmat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor din România, la Digi24.

“Poate că unele servicii se prestau deja în farmacie, dar nu exista cadrul legal. Vor fi cursuri de instruire, care vor dura de la câteva zile, la câteva săptămâni”, a explicat Anca Crupariu.

Într-o primă etapă ar urma să fie aprobate ghiduri pentru trei servicii farmaceutice, a spus Crupariu. “Sperăm ca cele legate de monitorizarea pacienților cu poli-medicație, care presupun și o legătură cu medicul specialist sau de familie. Dorim foarte mult gestionarea pacientului cronic, hipertensiv, diabetic, cu afecțiuni pulmonare”, a menționat purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor.

Cel mai probabil, aceste servicii vor fi disponibile pentru pacienți din ianuarie 2022, perioada actuală fiind dedicată pregătirii personalului și centrelor.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.