Vaccinul COVID-19 produs de Moderna, al doilea autorizat în Europa

0

Comisia Europeană a autorizat utilizarea în Europa a vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania Moderna, la recomandarea Agenției Europene a Medicamentului.

„Vreau să mulțumesc Comisiei Europene pentru angajamentul său și aprobarea acordată și EMA pentru recomandarea sa, care reprezintă un alt moment semnificativ în istoria companiei noastre,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna. „Experții în domeniul analizei din cadrul EMA și CHMP, ce au lucrat pe perioada sărbătorilor, au oferit o analiză amănunțită și îndrumări cuprinzătoare, deoarece am muncit împreună pentru obținerea acestei autorizații. Sunt mândru de rolul pe care Moderna îl are la nivel global, ajutând în abordarea acestei pandemii”, a adăugat Bancel.

Europa dispune de garanții pentru până la două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. ”Vom avea suficiente vaccinuri sigure și eficiente pentru a proteja toți europenii”, a explicat aceasta.

Primele livrări de vaccin către țările din Europa vor începe, potrivit estimărilor, săptămâna viitoare. Până în prezent, Comisia Europeană a rezervat 160 de milioane de doze de vaccin COVID-19 produs de Moderna.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.