Veniturile Medicover România au crescut cu peste 40% în prima jumătate a anului

0

Veniturile companiei Medicover pe piața din România au crescut în prima jumătate a anului cu 40,5% până la 59,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă. Veniturile din România reprezintă 14,7% din câștigurile totale ale Medicover, România fiind a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

Serviciile Medicale din România au generat venituri cu 83,8% mai mari, crescând de la 16 milioane euro în prima jumătate a anului 2018 până la 29,4 milioane euro în prezent. Evoluția a fost impulsionată de achizițiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.

Serviciile de Diagnostic din România au generat venituri totale de 29,9 milioane euro în prima jumătate a anului, cu 14,1% mai mult decât anul trecut. Evoluția a fost susținută de extinderea prezenței naționale, în acest interval fiind inaugurate 10 centre de recoltare Synevo și un laborator modern în Ploiești.

„Veniturile din segmentul de Servicii Medicale din România au înregistrat o creștere puternică în prima jumătate a anului. Am avut un număr record de pacienți în toate ariile de business. Vom continua să investim pentru a oferi pacienților cea mai bună experiență, punând accent pe digitalizarea serviciilor. Am lansat deja și vom continua să implementăm în clinicile noastre servicii precum e-Recepție sau Medicover Express”, a explicat Adrian Peake, director general Medicover România.

În prima jumătate a anului, Synevo România a extins portofoliul de teste de laborator, în special pe segmentul genetic.  ”Anul acesta a devenit operațională și noua linie integrată de analizoare Cobas din Laboratorul Central de Referință care permite efectuarea unui număr mare de teste, aproximativ 8.000 de teste/oră, cu acuratețe maximă. Continuăm planul de extindere teritorială. Am inaugurat în prima jumătate a anului 10 centre de recoltare noi și un laborator, în prezent având o acoperire națională de peste 85%. Avem obiectivul de a fi prezenți în toate județele din România”, a spus Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Synevo: Nou centru de recoltare la Iași

Synevo România a inaugurat, în prima jumătate a lunii iulie, un nou centru de recoltare la Iași, al patrulea din oraș. In Iași se află și un laborator de analize performant al companiei. Synevo are o prezență puternică în Moldova unde acoperă majoritatea județelor. Compania deține în această regiune patru laboratoare medicale și 17 centre de recoltare amplasate în zece orașe diferite. Județul cu cea mai puternică prezență este Suceava unde Synevo operează două laboratoare și șapte centre de recoltare în orașele: Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului.

Medicover a înregistrat o creștere a veniturilor globale de 24,6% față de perioada similară a anului anterior, ajungând la venituri de 402,6 milioane euro. La nivel de Grup veniturile generate de Serviciile Medicale au crescut în prima jumătate a anului cu 31%, până la 211,5 milioane de euro. Rețeaua de clinici s-a extins cu 26 de noi unități ajungând la un total de 200 de centre la finalul perioadei. De asemenea, numărul de abonați Medicover a ajuns la 1,3 milioane.

Serviciile de Diagnostic au generat venituri mai mari cu 18,4% în prima jumătate a anului, ajungând la o valoare de 197,8 milioane de euro. În această perioadă au fost efectuate 53,5 milioane de teste, cu 8,1% mai mult față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, au fost inaugurate 53 de centre de recoltare, rețeaua globală numărând în prezent un total de 614 centre de recoltare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.