Laboratorul Central Regina Maria a integrat în sistemul de management al calității utilizarea inteligenței artificiale, potrivit unui comunicat de presă. Specialiștii din Laboratorul Central au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), și care reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor.
„Proiectul de inteligență artificială este unul la care specialiștii noștri lucrează deja de peste 1 an și suntem bucuroși să fim primul laborator din țară care a implementatat o procedură ce definește algoritmi de autoverificare a rezultatelor”, a declarat dr. Andreea Alexandru, director medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.
Introducerea inteligenței artificiale în laborator are multiple beneficii pentru pacienți, oferind garanția unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize. Mai mult de 50% din parametrii de laborator examinați parcurg această procedură, scurtând timpul de eliberare a rezultatelor și asigurând acuratețea acestora.
Etalon al standardelor de performanță în domeniu, acreditarea RENAR reprezintă confirmarea oficială a competenţei tehnice, a imparţialității şi integrității organismelor şi laboratoarelor care efectuează evaluarea conformităţii.
Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 50 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 38 de laboratoare și peste o sută de puncte de recoltare în toată țara, cu peste 500 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator.