Webinarii gratuite despre cancerul de piele

0

Dr. Leventer Centre demarează seria de webinarii gratuite „Poartă-ți de grijă, stai fără grijă” – patru episoade dedicate cancerului de piele care vor fi transmise pe pagina de Facebook a clinicii. Primul, pe 14 ianuarie se concentrează pe screening și diagnostic în cancerul de piele, al doilea (4 februarie) abordează tratamentul cancerului cutanat, al treilea (25 februarie), tratamentul chirurgical al melanomului, iar ultimul (18 martie) se intitulează: ”Tratamentul melanomului – clinician și coordonator de caz”.

„Atunci când vorbim de sănătate, o informație asimilată la timp poate face diferența între viață și moarte. Dacă ne referim strict la cancerul de piele, recunoașterea simptomelor timpurii și spulberarea unor mituri precum cel potrivit căruia o piele bronzată este implicit o piele sănătoasă, pot cântări decisiv asupra sănătății unui pacient. Tocmai din acest motiv, am hotărât să demarăm proiectul de webinarii despre cancerul de piele,” afirmă Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, fondator al Dr. Leventer Centre.

La finalul celor patru webinarii, urmăritorii vor înțelege mai bine prevenția și tratarea cancerului de piele, aflând care sunt semnele care ar trebui să îngrijoreze un pacient, ce înseamnă screeningul de piele și cu ce frecvență trebuie realizat, cum ne ajută regula „ABCDE” să ne autoexaminăm la domiciliu, ce este biopsia pielii și când este necesară, care sunt consecințele diagnosticării târzii a cancerului de piele, ce este microchirurgia Mohs și cât de dureroasă este, ce este melanomul și care sunt pașii pe care un pacient diagnosticat cu melanom trebuie să îi facă pentru a ieși din zona de risc, care sunt cele mai noi descoperiri internaționale din domeniu.

Cancerul de piele este cel mai frecvent tip de cancer din lume reprezentând aproximativ 33% din totalul cazurilor de cancer de pe glob. Cu toate acestea, 9 din 10 români nu merg la medicul dermatolog pentru a-și verifica alunițele de pe corp, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Dr. Leventer.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.