Website cu informații despre cancerul de sân

0

Pacienții și cei interesați au de acum la dispoziție platforma educațională www.canceruldesan.ro, lansată de Roche România, pentru a se informa cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân, precum și în legătură cu ce înseamnă să trăiești cu această boală sau modul în care poate fi aceasta gestionată.
Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, în fiecare oră este diagnosticat, în medie, un caz nou de cancer de sân, iar la fiecare trei ore o femeie moare din cauza acestei boli.
”Există în continuare în spațiul public o nevoie de informare cu privire la cancerul de sân. Noi credem că este deosebit de important, mai ales pentru pacientele cu această afecțiune și aparținătorii acestora, să aibă acces la informație de calitate, din surse credibile, de la experți în domeniu, medici oncologi, anatomopatologi, chirurgi oncologi, psihologi”, a declarat Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.
Pe platforma www.canceruldesan.ro, cititorii pot găsi peste 70 de articole despre cancerul de sân, recomandate de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Romanian Breast Cancer Group precum și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. Articolele îmbină cunoștințe medicale complexe, cu explicații și abordări prietenoase, ușor de înțeles și apropiate de cititor.
”În ultimii ani s-au făcut progrese enorme în ceea ce privește managementul cancerului de san, iar acum majoritatea femeilor supravieţuiesc acestui diagnostic, dacă boala este descoperita în stadiu incipient. Educarea pacientelor și a publicului larg cu privire la aspecte de prevenție este foarte importantă, însă aceasta ar trebui dublată de introducerea unui program național de screening pentru cancerul de sân”, a completat Dr. Dragoș Median, Compartimentul Oncologie Ginecologică, Spitalul Clinic Filantropia București.
De asemenea, vizitatorii vor putea găsi pe canceruldesan.ro și informații inedite despre această boală, mituri și adevăruri despre cancerul de sân, precum și linkuri utile către resurse educaționale, grupuri de suport sau ghiduri pentru pacienți. De exemplu, știați că prima înregistrare a unei mastectomii practicată într-un caz de cancer mamar datează de peste 1.500 de ani, mai precis din anul 548 şi se referă la Theodora, împărăteasa Bizanţului.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.