Wiener Privatklinik: Pacienții români cu test Covid dublu negativ se pot trata fără a mai sta în carantină

0

Pacienții români care, pe perioada epidemiei, aleg să se trateze la spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK Viena) au posibilitatea de a circula pe teritoriul Ungariei, în baza unei scrisori oficiale emise de spital, care atestă deplasarea în scopuri medicale, potrivit unui comunicat de presă.

Ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiecare pacient va efectua testul pentru COVID-19 înainte de plecarea către Austria, printr-un parteneriat încheiat de spital cu laboratorul Genetic Center din România. Dacă rezultatul testului este negativ, pacientul se va putea deplasa în Viena, unde se va testa din nou, la un laborator recomandat de WPK. Cu un rezultat de două ori negativ, pacientul poate fi internat pentru a urma tratamentul sau intervenția medicală necesare, fără a mai avea nevoie să stea în carantină înainte sau după tratament.

„În cadrul Wiener Privatklinik am avut constant, de-a lungul timpului, cazuri de pacienți români cu situații medicale complexe, care și-au găsit aici rezolvarea cu succes. Deși este o perioadă plină de provocări, facem tot posibilul să venim cu soluții practice și sigure, în sprijinul celor care nu își găsesc tratamentul potrivit în țară și care pot beneficia de pe urma soluțiilor și expertizei medicale performante disponibile în spitalul nostru”, a afirmat Ema Hafner, Director Pacienți Internaționali.

Anul trecut, peste 1,100 de români au ajuns la WPK Viena pentru tratamente și investigații, în creștere cu 28% față de anul anterior. Principalele servicii medicale accesate de către aceștia au fost tratamentele ultraspecializate în oncologie (imunoterapia și terapia personalizată țintită), intervențiile ortopedice și cele de chirurgie cardiovasculară, dar și pachetele de check-up medical.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.