Zece maternități au primit echipamente în valoare de 100.000 de euro

0

Zece maternități din România au fost dotate, pe parcursul acestui an, cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur, prin intermediul campaniei Grijă pentru copii, derulate de Dorna și Salvați Copiii. Donațiile au fost în valoare de 100.000 de euro și peste 578.000 de oameni s-au implicat în campanie. Spitalul Județean Oradea, Spitalul Județean de Urgență Brăila, Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București, Spitalul Județean Călărași, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal Petroșani, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul Municipal de Urgență Bârlad au primit dispozitive medicale precum  incubatoare de terapie intensivă, incubatoare deschise cu modul de resuscitare,  incubatoare închise și mese radiante.

„Nașterea prematură rămâne cea mai importantă cauză a mortalității copiilor cu vârsta de până în cinci ani, determinând mai mult de un milion de decese anual, la nivel mondial. Mai mult de o jumătate dintre acești bebeluși ar putea fi salvați cu ajutorul echipamentelor medicale performante, precum cele pe care Dorna, împreună cu Salvați Copiii, le donează anual maternităților din România. De Ziua Prematurității, Salvații Copiii vrea să le amintească oamenilor că putem combate această statistică sumbră, implicându-ne în astfel de campanii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

De la data lansării campaniei ”Grijă pentru copii” și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 60 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.