Zentiva achiziționează o fabrică în Ankleshwar, India

0

Producătorul de medicamente Zentiva Group anunță semnarea unui contract de transfer comercial cu Sanofi pentru achiziționarea fabricii de producție din Ankleshwar, India, potrivit unui comunicat de presă. Această achiziție va ajuta la asigurarea continuă a furnizării de medicamente pentru mai mulți pacienți, prin extinderea capacității rețelei de producție Zentiva.

„Extinderea rețelei noastre de fabrici de producție deținute integral de Zentiva reprezintă un factor cheie pentru succesul nostru pe viitor, asigurând o mai bună garanție a aprovizionării pentru persoanele care locuiesc în Europa și nu numai. Acest lucru ne permite să inovăm în continuare pentru a atinge excelența operațională, pentru a spori productivitatea și pentru a accelera dezvoltarea”, a explicat Nick Haggar, CEO al Zentiva. „Suntem ferm implicați în dezvoltarea și succesul echipei și operațiunilor din Ankleshwar. Fabrica va fi cea mai mare din rețeaua noastră, iar echipa din India va juca un rol principal în operațiunile Zentiva”, a completat acesta.

La începutul anului 2019, Zentiva și-a mărit rețeaua prin achiziția Solacium din România și a Creo din Regatul Unit, precum și prin realizarea unor investiții de mai multe milioane de euro la Praga și București pentru a maximiza capacitățile de producție.

Înființată în 1987, fabrica din Ankleshwar dispune de un centru de dezvoltare în domeniul chimiei și biotehnologiei și produce formule atât intermediare, cât și farmaceutice. De asemenea, fabrica produce mai mult de 6 miliarde de tablete anual.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.