Zentiva, cifră de afaceri cu 3% mai mică față de 2019

0

Producătorul local de medicamente generice Zentiva (cel mai mare producător în unități vândute din România), a înregistrat o cifră de afaceri netă de 272,3 mil. lei  în primul semestru al anului 2020, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă. Profitul operațional al companiei este de 45 mil. lei. În prima jumătate a anului, societatea a continuat programul anual de investiții aprobat, alocând 10,4 mil. lei pentru echipamente noi.

Compania și-a majorat producția de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infecțiilor cu  Sars-cov-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic. De asemenea, în perioada stării de urgență, compania a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, susținând cu aceste produse activitatea specialiștilor din linia întâi.

“Din cauza crizei medicale, prima jumătate a anului a adus o dinamică dificilă pentru domeniul medical și farmaceutic, atât pentru pacienți, cât și pentru medici și producătorii locali. Deși a fost înregistrat un vârf al cererii în martie pentru medicamente, mai ales pentru cele folosite în tratamentul infecțiilor cu Sars-cov-2, vedem un regres al consumului de medicamente în prima jumătatea a anului. Este o situație îngrijorătoare, pentru că indică discontinuitatea tratamentelor cronice și reducerea vizitelor la medic. Ne putem aștepta la consecințe dramatice asupra pacienților în perioada următoare, de aceea este absolut necesar ca accesul la consultații și servicii medicale, mai ales pentru pacienții cronici, să fie asigurat prin soluții adecvate, indiferent de evoluția pandemiei”, a subliniat Simona Cocoș, Director General Zentiva.

Zentiva este unul dintre cei mai importanți producători, cu poziții solide în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia și terapia durerii. În prezent, compania exportă în 29 de țări dintre care amintim Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc. În luna aprilie, grupul european Zentiva a achiziționat în România business-ul Alvogen România,  la ora actuală deținând la București două fabrici de producție medicamente: fabrica Zentiva și fabrica Labormed.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.