Zentiva donează 100.000 de cutii de medicamente pentru criza umanitară din Ucraina

0

Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa, a organizat la nivel de grup un mecanism de sprijin al cetățenilor ucrainieni prin care donează 100.000 de cutii de medicamente pentru programele de ajutor umanitar, potrivit unui comunicat de presă.

Donația include medicamente esențiale, de urgență, necesare în caz de spitalizare, medicamente pentru boli cardiovasculare, medicamente pentru durere și antiinfecțioase. În acest sens, Grupul Zentiva lucrează cu organizații guvernamentale și ONG-uri care au capacitatea de a răspunde operativ la solicitările urgente ale guvernului ucrainean și cetățenilor ucraineni pe măsură ce trec granițele în UE.

„Este o nevoie urgentă de medicamente și solicitările se succed rapid. Zentiva are operațiuni de producție mari în Republica Cehă (Praga) și România (București), așa că putem ajuta răspunzând operativ pentru a sprijini cetățenii Ucrainei și nevoia lor de medicamente”, a explicat Sona Porubska – Head of Zentiva Corporate Affairs.

“Situația dificilă din Ucraina necesită o mobilizare amplă și un răspuns de solidaritate pentru a ajuta populația. În România, suntem în contact cu autoritățile prin intermediul unei celule de criză și lucrăm împreună pentru a susține cu medicamente din portofoliul nostru. Pe lângă această inițiativă la nivel de companie, avem și initiative ale colegilor nostri, care s-au mobilizat să ajute refugiații care trec granița în România care au nevoie de transport, cazare, produse de igienă”, a spus Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Planul de donații face parte dintr-un set mai larg de activități întreprinse de Companie pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, inclusiv echipei Zentiva Ucraina, familiilor acestora și partenerilor noștri din țară.

Grupul Zentiva deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar, dintre care două fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.