Zentiva donează 3600 litri de dezinfectanți

0

Producătorul de medicamente generice Zentiva România va dona unităților medicale publice, spitalelor și cabinetelor medicale din țară 3600 de litri de gel pentru mâini, producție proprie, se arată într-un comunicat de presă.

Compania și-a adaptat producția și a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza în mod excepțional lotul de igienizanți de mâini.

„Protejarea medicilor trebuie să fie prioritatea zero a tuturor! Cu ajutorul lor vom putea primi îngrijirea necesară în pandemie. Nu trebuie să uităm de medicii care asigură continuitatea asistenței medicale pacienților cu afecțiuni curente, cronice și cu urgențe medicale. De aceea, donațiile noastre merg către un număr extins de spitale, precum și către medicii de familie, aflați în egală măsură în prima linie”, a afirmat  Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Moldova.

Donația de dezinfectanți se adaugă celor peste 130.000 de echipamente de protecție distribuite către peste 200 spitale și cabinete medicale individuale. Până la finalul lunii aprilie au fost distribuite în spitale: măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, capeline, combinezoane, covorașe și soluție biocidă.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply