Zentiva își extinde capacitatea de producție

0

Grupul Zentiva a cumpărat o unitate de producție din Ankleshwar, India, de la compania Sanofi; astfel, Zentiva își crește numărul de unități de producție deținute integral la nivel mondial, potrivit unui comunicat de presă.

„Înregistrăm în continuare o dezvoltare susținută, iar finalizarea acestei achiziții reprezintă o etapă importantă pentru compania noastră”, a declarat Nick Haggar, CEO al producătorului de medicamente generice. „Avem o rețea solidă de producție, în creștere, care, alături de noua capacitate de producție, ne va permite să răspundem evoluției accelerate a cererii pentru medicamentele pe care le producem și să creștem controlul asupra lanțului de aprovizionare, asigurând un flux continuu de livrare și un răspuns rapid la nevoile pacienților”, a explicat acesta.

Tranzacția se încadrează în deciziile strategice de creștere ale Zentiva, valorificând achizițiile anterioare – Creo Pharma în Marea Britanie, Solacium în România și achiziția operațiunilor Alvogen din Europa Centrală și de Est, finalizată în aprilie 2020. Această ultimă achiziție din India se desfășoară în paralel cu investițiile curente, în valoare de mai multe milioane de euro, derulate la fabricile cheie ale Zentiva din Praga și București.

Unitatea de producție va fi susținută de un nou birou afiliat – Zentiva India, în Mumbai.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.