A încetat din viață Prof. Vasile Dumbravă

0

????????????????????????????????????

A încetat din viață prof. Vasile Dumbravă, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR), profesor și decan la Universitatea “Titu Maiorescu”, specialist în management general, etică în afaceri, comunicare comercială, management.

Născut la 10 iunie 1947, la Chesa, Jud. Bihor, Vasile Dumbravă a absolvit în 1971 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Timișoara. În 1980 devine și economist, absolvind secția de Relații Economice Internaționale din cadrul Facultății de Comerț a Academiei de Studii Economice din București, iar în 2005 își ia și doctoratul în științe economice. Printre cursurile de specializare postuniversitare absolvite se numără cele de la Colegiul Național de Apărare (1996), Guvernul României – Curs de Relații Publice (1995), Institutul Diplomatic Român (2009).

A fost Șef de Compartiment relații economice internaționale în cadrul Ministerului Chimiei și Petrochimiei începând din 1987, șef colectiv analiză economico – financiară la I.M.N.R. București, din 1991, expert și apoi șef serviciu la Curtea de Conturi a României între 1993 și 2000. În perioada 2001 – 2002 a fost Consilier Parlamentar în cadrul Senatului Parlamentului României și șef de departament în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. În 2002 a revenit în cadrul Curții de Conturi ca director, șef de Departament și consilier al președintelui Curții.

Din mai 2010 a fost profesor la Universitatea “Titu Maiorescu” București, Facultatea de Științe Economice din Târgu Jiu și decan al facultății din martie 2011.

A fost membru fondator şi preşedinte executiv al Asociaţiei “Clubul Investitorilor01” din România, calitate în care s-a implicat activ în pregătirea și coordonarea de conferințe și simpozioane internaționale, inclusiv în domeniul sănătății.

Este autorul a două Brevete de invenţii, “Dispozitiv de exfoliat discuri în hala mecanică” la Electrobanat Timişoara (1972) și “Aparat de ventilație artificială a plămânilor” – CIES – ITM Bucureşti, prezentat la Conferinţa internaţională din Bulgaria (Nisipurile de Aur) în 1983.

A scris și a colaborat la 14 cărţi şi manuale și este autorul a peste 20 de articole şi lucrări de specialitate. Între lucrările publicate se numără “Studiul comportamentului consumatorului în economia de piață contemporană (2002), “Economia de piață contemporană” (2003 și 2005), “Integrarea “Clubul Investitorilor 01” în economia de piață funcțională (2004), “Managementul resurselor umane în agricultură (2005), “Microeconomie. Economie de piață funcțională (2005).

A fost membru al mai multor organisme naționale și internaționale, între care al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, vicepreşedinte la Camera de Comerţ Româno – Rusă, membru al Transparency International – ART (Asociaţia Română pentru Transparenţă), membru al Asociației Române de Politică Externă din aprilie 2010.

A fost recompensat cu titulatura de Doctor Honoris Causa a Universităţii Leibniz – California, SUA (2006), Diplomă de merit a Institutului de Arte şi Ştiinţe, Filiala Milano (2007), a fost membru al Senatului Academic al Universităţii Leibniz – California, SUA, Filiala Milano (2007). A fost membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR), Secţia Economice, Juridice și Sociologice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.