12 milioane de lei pentru o unitate modernă de primiri urgențe, la Floreasca

0

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca funcționează, începând de astăzi, de o unitate de primiri urgenţe modernă, la standarde europene, în care s-au investit peste 12 milioane de lei. Cea mai parte a fondurilor, peste 10 milioane de lei, provin din bugetul Ministerului Sănătăţii, sumă care a fost utilizată pentru construirea unui nou corp de clădire, consolidarea clădirii vechi a UPU, dar şi pentru refacerea circuitelor funcţionale. Peste 1 300 000 de lei au fost cheltuiți, printr-un Program al Băncii Mondiale, pentru achiziţionarea echipementelor de urgenţă cu care a fost dotată unitatea. O parte din mobilierul achiziţionat, în valoare de 80 000 de lei, a fost asigurat din donaţiile populaţiei de 2%.

Noua structură UPU Floreasca a fost inaugurată în prezenţa premierului României,Victor Ponta şi a ministrului Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

“Avem în prezent cinci unităţi de primiri urgenţe reorganizate şi dotate de către Ministerul Sănătăţii, la nivel european. Alături de Spitalul Universitar, Spitalul Judeţean din Tg. Mureş, Spitalul Judeţean Constanţa şi cel din Satu Mare, astăzi, Floreasca beneficiază de o UPU modernă. Aceste investiţii fac parte din strategia noastră prin care vrem să creştem numărul pacienţilor trataţi, dar şi calitatea serviciilor medicale care în urgenţă este în corelaţie directă cu dotarea de care beneficiezi”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

Proiectul de modernizare a UPU Floreasca a început în anul 2010, iar în urma investiţiei, capacitatea de tratare a crescut de la opt paturi de urgenţă, la 35. Dacă atunci când existau opt paturi de urgenţă, puteau fi trataţi în medie 450 pacienţi /zi, în urma investiţiei se aşteptă ca această capacitate să crească de aproximativ patru ori. De asemenea, suprafaţa unității a crescut la 1000 mp, şi se întinde pe trei nivele.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.