Conferință pentru persoanele cu diabet

0

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab organizează joi, 30 octormbrie, ora 13.30, în Complexului pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sf. Pantelimon” din Bucureşti conferința „Ce știm despre neuropatia diabetică”, dedicată bolnavilor de diabet și personalului medical implicat în gestionarea acestei afecțiuni.

Dr. Anca Colda, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi şef lucr.dr. Eduard Catrina, medic primar Chirurgie, vor vorbi despre importanţa implicării active a persoanelor cu diabet zaharat în controlarea valorilor glicemice şi prevenirea complicaţiilor asociate.

Neuropatia diabetică și piciorul diabetic sunt unele dintre cele mai frecvente și severe complicaţii invalidante ale diabetului zaharat. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai mult de jumătate (50%) din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat dezvoltă la un moment dat neuropatie diabetică. Deşi este o afecţiune cu o evoluţie rapidă, conducând la ulceraţii şi amputaţii ale membrelor inferioare, neuropatia diabetică și piciorul diabetic pot fi prevenite prin respectarea unor principii simple, iar diagnosticarea precoce a acestora este esențială. În funţie de gradul de deteriorare a nervilor periferici, simptomele neuropatiei diabetice pot varia de la durere puternică resimţită la nivelul membrelor inferioare, senzaţie de amorţeală a extremităţilor, până la probleme ale sistemului digestiv, dificultăţi la urinare şi probleme cardiace.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.