2% pentru o mai bună gestionare a urgențelor medicale serioase

0

Societatea de Salvare Bucureşti împreună cu Serviciul de Ambulanţă Bucuresti- Ilfov au lansat săptămâna aceasta campania de informare asupra redirecţionării celor 2% din impozitul pe venit- “Şi tu poţi salva vieţi! Există un erou în fiecare dintre voi!” .

 

Anul acesta, campania 2% are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru dezvoltarea programului “Există un erou în fiecare dintre voi”. Tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa din cauza neacordării primului ajutor la timp, iar acest proiect are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgenţe de grad 0 şi 1 din locurile publice la mai puţin de 6 minute. Acest lucru se va realiza prin alertarea oamenilor obișnuiți instruiți de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucuresti-Ilfov în tehnici de prim ajutor, atunci când acestea se afla pe o rază de maxim 1000m faţă de victimă.

“Salvatorii” acţionează conform ultimelor protocoale în vigoare pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat. În orice urgenţă de grad 0 sau 1, acţiunea în primele 7 minute de colaps, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Anul trecut, campania 2% a avut ca obiective îmbunătăţirea timpului de sosire la caz, perfecţionarea personalului medical din sistemul de urgenţă şi dotarea maşinilor de intervenţie cu echipamente performanţe,

Cei care îşi doresc să redirecţioneze cei 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare Bucureşti pentru susţinerea proiectului, pot face acest lucru completând formularul 230 de pe www.existaunerou.ro  şi uploadandu-l tot pe același site.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.