20 de ani de la înființarea Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”

0

Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”, centru de referinţă în diabetologia românească, celebrează în acest an 20 de ani de existenţă.

”La două decenii de la înființare, Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”N.C. Paulescu” reprezintă unul dintre cele mai importante centre de specialitate din ţara noastră, care şi-a concentrat activitatea pe dezvoltarea de planuri de prevenţie, diagnosticare şi tratament ale diabetului și complicațiilor sale, dar și ale altor boli metabolice”, a declarat conf. univ.dr. Vasilică Cristescu, managerul Institutului.

La începutul secolului trecut marele savant român prof. dr. Nicolae Paulescu descoperea insulina, deschizând drumul în tratamentul pacientului diabetic, acum, institutul care îi poartă numele reprezentând performanța în domeniul diabetologiei. Aniversarea va fi marcată de Zilele Institutului ”N.C. Paulescu”, care vor avea loc în perioada 22-23 martie 2013, care vor cuprinde atât evenimente destinate publicului larg, cât şi manifestări dedicate profesioniştilor.

Printre temele abordate se numără: combaterea factorilor de risc în bolile metabolice, screeningul diabetului zaharat tip 2, tratamentul diabetului, programe și campanii naţionale/internaţionale care sprijină educația, prevenţia, controlul şi tratamentul diabetului zaharat și al bolilor metabolice, precum și abordarea interdisciplinară a afecțiunilor metabolice, din perspectiva medicinei interne, cardiologiei, nefrologiei.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.