20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut

0

Ministerul Sănătății a anunțat că 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) vor beneficia de această sumă de bani pentru achiziții de medicamente și materiale sanitare, se arată într-un comunicat de presă.

“Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acest program, ca şi cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate şi exista şi prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate, a precizat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că cele două acţiuni prioritare, dedicate unităţilor sanitare care derulează AP-IMA şi ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, prin care instituţia doreşte realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienţilor din România: un Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc. În cadrul acestei strategii vor fi realizate acţiuni similare pentru un pacienţii cu traumă și accident vascular cerebral, dar şi pentru cei cu risc de moarte subită.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.