31 Mai, Ziua Mondială a Fumatului: Funcţionarii şi parlamentarii, încurajaţi să renunţe la fumat

0

O serie de organizaţii non-guvernamentale şi instituţii medicale au marcat pe 31 mai „Ziua Mondială Fără Tutun”, eveniment care a avut drept scop principal informarea asupra efectelor nocive ale fumatului.

Astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a invitat membrii Parlamentului și autorităţile publice să susţină cauza încurajând angajaţii să renunţe la fumat în ziua de 31 mai.

„Ziua Mondială fără Tutun reprezintă un mod de a sublinia efectele devastatoare pe care fumatul îl are asupra vieţii oamenilor. În fiecare an, milioane de oameni se îmbolnăvesc şi mor din cauza fumatului activ şi pasiv, iar renunţarea la fumat reprezintă unica soluţie pentru evitarea problemelor de sănătate generate de tutun”, a declarat Magdalena Ciobanu, coordonator expert al Ministerului Sănătaţii Publice pentru controlul tutunului, la Comisia Europeană şi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

De asemenea, studenţii medicinişti din Bucureşti, organizaţia non-guvernamentală Amicus şi reprezentanţii campaniei Help – susţinută de Uniunea Europeană – au derulat o serie de acţiuni pentru informarea publicului asupra pericolului fumatului.

06_2

Un alt proiect anti-fumat a fost demarat la Cluj unde reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor Medicinişti şi ai Primăriei au montat panouri în locurile de joacă pentru copii care atenţionează adulţii asupra pericolele la care sunt supuşi copii care inhalează fum de ţigară. Proiectul va fi extins și în Bucureşti şi Iaşi.

Pentru textul integral vezi editia print Medica Academica

About Author

Medica Academica

Comments are closed.