500 de posturi de medici, asistenţi medicali, dar şi de personal administrativ vor fi deblocate în sistemul sanitar

0

Guvernul României a aprobat, ca urmare a solicitării Ministerului Sănătății (MS), Hotărârea de Guvern privind  ocuparea unui număr de 500 de posturi vacante din sistemul sanitar, atât pentru unitățile sanitare subordonate MS, cât și pentru cele al căror management a fost trasferat către autoritățile administrației publice locale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

 

“Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii.

 

Dintre cele 500 posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Restul de 200 posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru a susține demararea activităţii şi  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi în vederea reorganizării activităţii.

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este o unitate nou înfiinţată care începe să funcționeze din acest an. În vederea acestui demers, personalul cu specialitatea oncologică a fost preluat de la Spitalul de Urgenţă ”Sf Spiridon”, iar Ministerul a repartizat mai multe posturi prin intermediul actului normativ pentru completarea schemei de personal, se menționează în comunicatul de presă.

De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf Spiridon” Iaşi acoperă deficitul de personal rămas în urma reorganizării secţiei de oncologie şi trecerii acesteia către Institutul de Oncologie.

Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii. Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal, se arată în comunicatul de presă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.