5030 de medici înscrişi la rezidenţiat

0

La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie, s-au înscris 5030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3 810 locuri şi posturi scoase la concurs, informează Ministerul.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1775), Cluj Napoca (820) şi Iaşi (774).

Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta concursul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică. Tematica de concurs, bibliografia, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs au fost publicate în Viaţa Medicală şi pe site-urile www.rezidenţiat.info şi www.ms.ro.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea  medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post. Pentru posturile scoase la concurs la care nu au fost candidaţi înscrişi sau pentru posturile la care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu se vor putea alege alţi candidaţi.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.