5,5 milioane de euro pentru extinderea Spitalului Județean de Urgență Oradea

0

Au demarat lucrările  de extindere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, finanțate în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății (MS).

MS susține lucrările de construcție pentru extinderea corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea cu un corp nou de clădire, scopurile fiind reabilitarea  și extinderea unității de primiri urgențe (UPU), precum și asigurarea de spații suplimentare necesare pentru eficientizarea activității in această unitate sanitare. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 5,5 milioane de euro și va fi realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea ce asigură finanțarea cu aprox. 2,6 milioane de euro.

Conform contractului, lucrările sunt planificate a fi finalizate în 24 luni, dar având în vedere că acestea se desfășoară într-un ritm avansat față de graficul de execuție, se estimează că Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va putea utiliza noul corp de clădire începând cu luna iunie 2020.

Tot în cadrul proiectului cu Banca Mondială, urmeaza ca,   în luna aprilie 2019, să se semneze contractul de lucrări civile de construcție pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență Brașov. Valoarea totală a investiției este de aprox. 2.2 milioane de euro.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.