96 de milioane de lei pentru prevenirea invalidității și a recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă

0

Peste 2 300 de pacienţi se află în tratament în cadrul Programului Naţional de prevenție secundară a invalidității și recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă, derulat de Ministerul Sănătății din anul 2000. Programul este coordonat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin comisia de experți în domeniu şi se derulează în 11 unităţi sanitare la nivel naţional, având în 2012 un buget alocat de peste 96 de milioane de lei.

 

“Şi în anul 2013, Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS continuarea acestui program. Bugetul alocat fiind comparabil cu cel de anul trecut, adică în jurul cifrei de 96 milioane de lei. De altfel, în minister există o comisie care analizează si evaluează toate programele nationale de sănătate. Va fi o reaşezare a acestora în sensul în care unele programe, care nu sunt urgenţe şi nici prioritare nu vor mai fi finanţate, fondurile lor vor fi redirijate către programele prioritare”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prezent la masa rotundă cu tema “Trăind cu scleroza multiplă în plăci”, organizată de către reprezentanţii mass-media.

 

Secretarul de stat a amintit  că pentru o mai buna gestionare a managementului şi o eficientizare a programelor naționale de sănătate, Ministerul Sănătății va înființa Agenția Națională de Programe, instituţie care îi va fi subordonată.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.